HJORTNESKAIA, Oslo,
kl. 12.00.
DEkk 13.

Color Magic ligger på sin faste plass i Hjortneskaia. Det er knappe to timer til avreise. I avgangshallen står forventningsfulle reisende. Noen av dem skal gå om bord for første gang, andre har vært med flere ganger før.

Det er en ny dag på jobb for mannskapet om bord på Color Magic og værutsiktene er gode: sol, lite vind og sjø. Alt ligger til rette for en behagelig overfart over Skagerak.

– Når vi ligger til kai, så er det veldig hektisk. Varer skal lastes om bord og passasjerer skal av og på. Men når vi kommer ut på åpent hav, da roer alt seg. Da kommer roen og freden.

Svein Ove Trondsen står oppe på broa og ser utover det som må være Oslos kanskje beste utsikt. Som kaptein for Color Magic, verdens største cruiseskip med bildekk, har han det overordnede ansvaret for absolutt alt og alle om bord - på det meste opptil 2600 passasjerer, pluss et mannskap på 300.

Snart skal han manøvrere det 224 meter lange, 35 meter brede og 75 000 tonn tunge skipet fra kai. Det krever konsentrasjon, presisjon og erfaring.

– Jeg tenker ofte over at jeg har et stort ansvar, sier Svein Ove.

Color Magic seiler tur-retur Oslo-Kiel flere ganger i uken, hver uke, hele året. For Svein Ove er overfarten blitt en rutine, der det meste går på autopilot. Likevel er det områder der navigeringen kan være ekstra krevende, selv for en erfaren kaptein.

Skjermbilde 2019-06-24 14.18.47.png

Svein Ove Trondsen (51)

Kaptein på Color Magic. Har jobbet i Color Line i over 22 år.
Bor 10 meter fra sjøen på Vassøy utenfor Stavanger.

«Min største glede på jobben, er når jeg står på broa og vi kommer ut i åpent hav, og jeg vet at mannskapet har det godt og at passasjerene koser seg»

Svein Ove Trondsen 

– Visse områder i Oslofjorden er veldig utfordrende med flere smale partier der vi har lite å gå på, forteller Svein Ove.

Den største utfordringen er imidlertid ikke farvannet, vær eller vind, men andre småbåter. På en varm sommerdag myldrer det av fritidsbåter i Oslofjorden, kanoer, vannscootere og et og annet seilbrett.

– Mange er flinke, men vi ser mye rart. Det hadde vært fint om fritidsbåter kunne vist større hensyn til store fartøy og nyttetrafikk.

Color Magic har kjørt skadefritt helt siden skipet ble sjøsatt i 2007. Skipet er også imponerende presist. Mange hytteeiere langs kysten kan stille klokka etter når Color Magic kjører forbi. 

– Blir du lei av å kjøre samme rute gang på gang? 

– Nei, jeg tenker ikke over det. Selvfølgelig kunne jeg tenke meg å ha andre destinasjoner, men dette er jo et veldig flott farvann å seile i. 

Ta med venner og familie på et minnerikt førjulscruise. Color Line Cruises har de lekreste lugarene, de største opplevelsene og de mest fornøyde kundene. Det er alltid helg på havet.

Les mer om 2-døgns Cruise Oslo-Kiel her.

Trygg reise

IMG_1484.jpg
IMG_1474.jpg

Color Magic har kjørt skadefritt siden skipet ble sjøsatt i 2007. Foto: Pressworks

Color Magic er utrustet med helipad på dekk. Foto: Pressworks

«Havet er en viktig del av livet mitt, å være på havet er som terapi for meg»

Svein Ove Trondsen 

HAVET ER EN VIKTIG DEL AV LIVET

Svein Ove er oppvokst på en øy rett utenfor Stavanger. Han skjønte tidlig at det var sjømann han ville bli.

I dag bor han på Vassøy, kun ti korte meter fra strandkanten, med umiddelbar tilgang til egen brygge og båt. Når han ikke er på jobb, er det der han tilbringer mesteparten av tiden sin.

– Havet er en viktig del av livet mitt. Å være på havet er som terapi for meg.

INGEN A4 LIV

Oppe på broa har kapteinen en overstyrmann, fire styrmenn, en sikkerhetsoffiser og en rormann med seg «på laget». 

– Selv om det er jeg som tar de endelige beslutningene, så er vi jo et team. Skulle det dukke opp noen problemer, så står vi alle sammen om å løse de, forteller kapteinen.

– Vi jobber to uker på og to uker av, og når vi har fri, så har vi helt fri, sier han. 

Og når halve året tilbringes på jobb, langt borte fra familie og venner, er det kollegiale samholdet ekstra viktig. 

– På havet lever og jobber vi sammen 24 timer i døgnet. På land er det kanskje syv timer. Det gode er at vi blir så godt kjent med hverandre. Det blir jo en livsstil. 

Les mer om 2-døgns Cruise Oslo–Kiel

Gå til toppen

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

ABC BrandStudio er en avdeling i ABC Startsiden AS. I samarbeid med annonsør utvikler ABC Brand Studio innhold, som publiseres på alle plattformer til ABC Startsiden og i sosiale medier. Annonsøren kan også publisere innholdet på egne flater. Innhold laget av ABC Brand Studio er tydelig merket, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt og produsert i samarbeid med en annonsør.