SKAGERAK,
kl. 18.45, Dekk 7.

Show Lounge på Color Magic er i ferd med å fylles opp av pyntede og forventningsfulle gjester. Iskalde strawberry daiquiris går unna som varmt hvetebrød og de gjeveste plassene foran scenen er allerede tatt. Snart begynner kveldens første show - et høydepunkt for mange av skipets passasjerer.

Lara Eide er straks klar. Hun har gjort det så mange ganger før, men pulsen kjennes likevel høy. Alltid litt nervøs. Alltid nytt publikum. Alltid litt adrenalin. I de neste 45 minuttene er hun i fokus. «Det føles som en premiere hver eneste gang», tenker hun. Men idet hun entrer scenen, er nervene brått forsvunnet.

Trygg reise

Ta med venner og familie på et minnerikt førjulscruise. Color Line Cruises har de lekreste lugarene, de største opplevelsene og de mest fornøyde kundene. Det er alltid helg på havet.

Les mer om 2-døgns Cruise Oslo-Kiel her.

– Det er alltid litt spenning, for det er et ganske stort show. Men jeg elsker å underholde og føler meg hjemme på scenen, sier Lara.

Som en av hovedrolleinnehaverne for selveste Belinda King Creative Productions, står hun på scenen om bord på Color Magic hver eneste kveld når hun er på jobb.

– Belinda King står for alle de store showene hos ulike cruiseskip over hele verden, forteller Lara.

– Jeg er utrolig heldig som får være en del av denne produksjonen, fortsetter hun.

Skjermbilde 2019-06-25 14.26.22.jpg

Lara Eide (27)
Showartist om bord på Color Magic siden høsten 2018.
Fra Sarpsborg. Bor i Gøteborg, Sverige.

ALLTID SAMMEN

Laras team, som er ett av to artistteam om bord på Color Magic, består av totalt 12 dansere og artister fra forskjellige land. Lara er eneste norske, mens resten av gruppa kommer fra blant annet England, Skottland og Ukraina.

– Gruppa består av en stor blanding av kulturer og forskjellige mennesker, men det er det som gjør det ekstra spesielt. Vi er som en stor familie, fastslår Lara.

Som resten av besetningen om bord, har også artistteamet turnus med fjorten dager på og fjorten dager fri.

– Vi spiser sammen, danser sammen, synger sammen, trener sammen, opptrer sammen og ser på tv-sammen. Alt vi gjør, gjør vi sammen, sier Lara.

VISSTE DU AT...

...Du kan se to ulike show om bord hos Color Line Cruises. 

Les mer om showene her.

«Det beste med jobben min, er at den er så kreativ. Jeg er utrolig heldig som får lov til å leve denne drømmen og gå inn i en slags fantasiverden»

Lara Eide, showartist


«BREAK A LEG»

Teamet til Lara øver mye. Hver gang de møtes igjen etter endt friperiode, tar de en grundig gjennomgang av hele koreografien. Alt må sitte helt ned til minste detalj, men alt kan skje på direkten.

– På det showet vi gjorde i går, for eksempel, så mistet en av danserne våre helbeskyttelsen sin på den ene skoen. Jeg så den ligge på scenen, men kunne ikke plukke den opp midt i et nummer. Det kan være veldig farlig, for det er ikke mer som skal til for at en av oss snubler og skader seg skikkelig. Heldigvis gikk det fint denne gangen, forteller Lara.

Den lengste pausen Lara har backstage, er på 2 minutter. Den korteste bare 25 sekunder. I løpet av den tiden skal hun bytte sko, sokker og kostyme.

– Etter hvert nummer er det bare å løpe av scenen og rive av meg kostymen. Jeg har to dansere som hjelper meg med av- og påkledning, hvis ikke rekker jeg det ikke, sier Lara.

Les mer om 2-døgns Cruise Oslo–Kiel

THERE’S NO BUSINESS LIKE SHOWBUSINESS

Allerede som femåring visste Lara hva hun skulle bli. Med en sirkusartist som far og sangerinne som mor, ble hun nærmest født inn i showbusinessen. Den lille lyshårede jenta danset og sang, hoppet og sprang, og elsket å underholde fra scenen. Og det tok aldri slutt...

– Jeg husker at jeg så veldig opp til pappa og syntes at alt han gjorde var veldig spennende. «Sånn vil jeg også gjøre», tenkte jeg.

Lara smiler. Nå er hun artist «på ekte», og selv om det har kostet 27-åringen årevis med beinhard jobbing for å komme dit hun er i dag, har hun aldri vært i nærheten av å gi opp.

– Yrket mitt er kroppen min. Jeg skal stå på scenen og levere hver eneste kveld, så jeg er helt avhengig av at kroppen fungerer. Jeg kan ikke feste og holde på sånn. Jeg må trene, leve sunt og holde meg frisk. Det er ikke alltid like enkelt, men så lenge jeg kan leve av å gjøre det jeg elsker, så er det verdt alt strevet, forteller Lara.

– Men hva skjer hvis du blir syk, da?

– Da står jeg på scenen og leverer likevel!

Les mer om 2-døgns Cruise Oslo–Kiel

Gå til toppen

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

ABC BrandStudio er en avdeling i ABC Startsiden AS. I samarbeid med annonsør utvikler ABC Brand Studio innhold, som publiseres på alle plattformer til ABC Startsiden og i sosiale medier. Annonsøren kan også publisere innholdet på egne flater. Innhold laget av ABC Brand Studio er tydelig merket, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt og produsert i samarbeid med en annonsør.