Insect, Arthropod, Plant, Organism, Mosquito, Pest

Fem ting du bør vite om mygg og knott

Ikke la mygg og knott ødelegge de lange, lyse og deilige sommerkveldene. Her er tipsene som faktisk virker og holder de blodsugende insektene unna. 


Annonsørinnhold fra Mosquito Magnet.

Mygg og knott er uten tvil to av sommerens største plager. Juni og juli er den typiske høytiden for mygg, og noen steder er den så plagsom at det rett og slett kan bli umulig å oppholde seg utendørs. 

Thomas Holmen-Jensen er daglig leder i Noragent AS. Selskapet er eksperter på produkter mot skadedyr og insekter og vet hva som skal til for å bli kvitt de uønskede gjestene. Thomas’ beste tips mot mygg er å forberede seg godt til myggsesongen. 

– Ideelt sett bør man installere og starte opp myggfellen før myggen klekker. Da vil man kunne ta store mengder mygg og knott, og på denne måten kontrollere bestanden, slik at den ikke formerer seg i stor grad, sier han.

Akkurat når myggen klekker avhenger av vær og forhold, men en tommelfingerregel er når temperaturen holder seg jevnt over ti grader.

Les også: De bor i to av landets største mygghull.

Plant community, Botany, Green, Flower, Leaf, Vegetation, Grass, Biome

Gå en myggfri sommer i møte! Myggfellen Mosquito Magnet kan fange opptil 10 000 mygg i døgnet.

1.Hva hjelper mot mygg og knott

Myggfellen Thomas snakker om er Mosquito Magnet, verdens mest solgte myggfelle. Med kapasitet til å fange opptil 10 000 mygg i døgnet er den markedets mest effektive felle mot mygg og knott. 

– Ved hjelp av propan og et spesielt luktstoff lokker Mosquito Magnet effektivt til seg mygg og knott. Straks myggen nærmer seg myggfellen, så blir den sugd inn og fanget i et nett hvor den tørker ut og dør. På denne måten reduserer man bestanden over tid i det aktuelle området, forklarer Thomas.

2. Hvor lenge lever en mygg

Myggen har relativt kort levetid. Hannmyggen klekkes som regel først, men lever kun få uker. Hunnmyggen kan leve inntil to måneder. 

3. Hvilken mygg stikker

I Norge finnes det 38 ulike myggstikkarter. Det er kun hunnmyggen som stikker og suger blod, dette fordi hun er avhengig av proteinet i blodet for å produsere egg. 

4. Her trives myggen aller best

Du har sikkert opplevd at myggen blir ekstra plagsom om du befinner deg i skogen, ved et tjern, på en gressplen eller ved hytteveggen en sensommerkveld. Det er ikke så rart. Myggen trives nemlig aller best på svale, fuktige og skyggefulle områder. 

– Myggen er territoriell og holder seg gjerne i nærheten av området den ble klekket. Den klekkes gjerne i et fuktig område, ofte i nærheten av et lite tjern, og blir tiltrukket av varme, karbondioksid og ulike luktstoffer, forklarer Thomas.

5. Hvor plassere myggfellen

Ifølge Thomas er det flere ting du bør ta hensyn til når det kommer til riktig plassering av myggfellen. 

– Mosquito Magnet bør plasseres mellom der myggen klekkes og området du oppholder deg, gjerne i skyggen, råder han.

Mosquito Magnet er myggfellen som effektivt bekjemper mygg og knott.

Mygg og knott tiltrekkes av Co2 vi mennesker puster ut. Derfor utvinner MosquitoMagnet Co2 fra propan og sprer det ut i luften.

Vertebrate, Sleeve, Mammal, Tree
Footwear, Vertebrate, Sleeve, Tree, Line, Font
Vertebrate, Sleeve, Mammal, Font
Mode of transport, Cartoon, Font

Når mygg og knott nærmer seg fellen, lokkes de enda nærmere av et luktstoff som imiterer menneskets hud.

Patentert teknologi gjør at fellen blåser ut lokkemiddel og Co2. samtidig som fellen suger inn og fanger insektene.

Hvordan virker Mosquito Magnet?

I fangstnettet tørker insektene ut og dør innen 24 timer. Fellenes kapasitet er opptil 10-12.000 mygg og knott i døgnet.

1.

Mosquito Magnet har til hensikt å virke preventivt og redusere myggbestanden permanent.

2.

Myggfellen tiltrekker seg mygg og knott ved hjelp av propan og en spesiell lukt som de blodsugende insektene forbinder med et bytte.

3.

4.

Mygg og knott blir sugd inn i et fangstnett hvor de tørker ut og dør innen 24 timer.

5.

Fellen kan fange opptil 10 000 mygg og knott i døgnet.

5 tips om Mosquito Magnet:

Mosquito Magnet er stillegående og helt luktfri.

Gå til toppen

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

ABC BrandStudio er en avdeling i ABC Startsiden AS. I samarbeid med annonsør utvikler ABC Brand Studio innhold, som publiseres på alle plattformer til ABC Startsiden og i sosiale medier. Annonsøren kan også publisere innholdet på egne flater. Innhold laget av ABC Brand Studio er tydelig merket, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt og produsert i samarbeid med en annonsør.