
Derfor er denne drikken så populær
Enten du vil servere en smakfull aperitiff til gjestene, eller du vil nyte et glass alkoholfritt øl, så er Munkholm Radler drikken som passer nesten til alt.

Derfor er akkurat denne drikken blitt så populær
Enten du vil servere en smakfull aperitiff til gjestene, eller du vil nyte et glass alkoholfritt øl, så er Munkholm Radler drikken som passer til alt.
Stadig flere, også de yngre, foretrekker alkoholfritt øl fremfor vanlig øl når de skal unne seg noe godt i glasset.
Ølspesialist og stemningsskaper hos Ringnes, Sigrid Strætkvern, forteller at salget av alkoholfritt øl nærmest har eksplodert de siste årene.
– Folk er blitt mer opptatt av egen helse og å ha kontroll, og ønsker seg derfor alkoholfrie alternativer. Og så har det skjedd veldig mye i ølbransjen de siste 15-20 årene, med stadig flere øltyper og alkoholfrie varianter på markedet.
I Norge er vi ekstra glad i alkoholfritt øl sammenlignet med flere andre land, og en alkoholfri drikk som har blitt spesielt populær her til lands, er Munkholm Radler.

Eget nulla facilisi. Mi eget mauris pharetra et ultrices. Sem fringilla ut morbi tincidunt augue interdum velit.
Hva er Radler?
Radler er alkoholfritt øl blandet med limonade. Den opprinnelige blandingen er halvparten øl og halvparten limonade, men i dag eksperimenteres det med flere ulike smaker og blandingsforhold. Dermed finnes det ikke lenger én bestemt standard på hvordan Radler skal være.
Etter at Ringnes lanserte Munkholm Radler i 2019, har den populære drikken skutt i været.
– Munkholm produserer Radler som vanlig øl, men til forskjell fra vanlig øl, så blir gjæringsprosessen avbrutt tidlig. Det gir smaken av øl, bare uten alkohol. Sammen med en frisk limonade, så blir det en fin balanse mellom det friske og det bitre, forklarer Sigrid.
Munkholm Radler kommer i tre ulike smaker: sitron, bringebær og sitron, og mango og pasjonsfrukt.


Historien bak Radler
Det var i 1922 at den tyske gjestgiveren Franz Kugler fikk besøk av en gjeng tørste syklister som stoppet ved vertshuset hans i Deisenhofen utenfor München. Kugler oppdaget at han ikke hadde nok øl til å servere gjestene, og måtte tenke kreativt. Løsningen ble øl blandet med limonade, som ble servert som tørstedrikk. Derav oppstod også navnet «Radler», som betyr syklist på tysk.
– Men engelskmennene var opprinnelig enda tidligere ute enn tyskerne, de startet allerede på midten av 1800-tallet. Forskjellen er at de kalte det for «shandy», og at de først startet med ingefærøl før de senere gikk over til å blande med sitronbrus. Tyskerne derimot, brukte en sitronlimonade, forteller Sigrid.
– Tyske vertshus og barer har en tradisjon for å bruke smakstilsetninger og fruktsiruper i noen av sine øltyper, tilføyer hun.
I dag er Norge blant de landene som drikker mest alkoholfri øl. Svenskene drikker mest.

Historien bak Radler
Det var i 1922 at den tyske gjestgiveren Franz Kugler fikk besøk av en gjeng tørste syklister som stoppet ved vertshuset hans i Deisenhofen utenfor München. Kugler oppdaget at han ikke hadde nok øl til å servere gjestene, og måtte tenke kreativt. Løsningen ble øl blandet med limonade, som ble servert som tørstedrikk. Derav oppstod også navnet «Radler», som betyr syklist på tysk.
– Men engelskmennene var opprinnelig enda tidligere ute enn tyskerne, de startet allerede på midten av 1800-tallet. Forskjellen er at de kalte det for «shandy», og at de først startet med ingefærøl før de senere gikk over til å blande med sitronbrus. Tyskerne derimot, brukte en sitronlimonade, forteller Sigrid.
– Tyske vertshus og barer har en tradisjon for å bruke smakstilsetninger og fruktsiruper i noen av sine øltyper, tilføyer hun.
I dag er Norge blant de landene som drikker mest alkoholfri øl. Svenskene drikker mest.
Visste du at Munkholm Radler er perfekt som ingrediens i kaker? Se flere tips i videoen under.

Dette passer Munkholm Radler til
Fordi Radler er en perfekt blanding av det søte og det litt bitre, kan drikken serveres til alle anledninger og til en rekke ulike matretter.
– Munkholm Radler er ikke bare en super tørstedrikk, den er også perfekt å servere som en frisk aperitif. Drikk gjerne Munkholm Radler til litt lettere retter. For eksempel passer Munkholm Radler med sitronsmak veldig godt til sjømat, mens Munkholm Radler med bringebær og sitron er perfekt til ostekake og desserter, for eksempel, tipser Sigrid.
Munkholm Radler er også en god drikk hvis du kjenner deg litt sliten og trenger nye krefter.
Hva er Radler?
Radler er alkoholfritt øl blandet med limonade. Den opprinnelige blandingen er halvparten øl og halvparten limonade, men i dag eksperimenteres det med flere ulike smaker og blandingsforhold. Dermed finnes det ikke lenger én bestemt standard på hvordan Radler skal være.
Etter at Ringnes lanserte Munkholm Radler i 2017, har den populære drikken skutt i været.
– Munkholm produserer Radler som vanlig øl, men til forskjell fra vanlig øl, så blir gjæringsprosessen avbrutt tidlig. Det gir smaken av øl, bare uten alkohol. Sammen med en frisk limonade, så blir det en fin balanse mellom det friske og det bitre, forklarer Sigrid.
Munkholm Radler kommer i tre ulike smaker: sitron, bringebær og sitron, og mango og pasjonsfrukt.




Ingredienser:
- 200 g smør
- 3 store egg
- 3 dl sukker
- 4 dl hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 1 dl Munkholm Radler Bringebær & Sitron
Glasur
- 3 dl melis
- 2-3 ss Munkholm Radler Bringebær & Sitron
Oppskrift på frisk og smakfull Munkholm Radler-kake
Slik gjør du:
- Varm opp ovnen til 180 grader celsius
- Smelt smør og la det avkjøle noe. Samtidig pisker du eggedoses av sukker og egg
- Ha smeltet smør og alle tørre ingredienser sammen med eggedosisen og bland sammen
- Rør tilslutt inn Munkholm Radler Bringebær & Sitron
- Ha røren i en godt smurt form (ca. 2 liter) - og stek på nederste rille i ovnen i 40-45 minutter
- Bland sammen melis og Munkholm Radler Bringebær og Sitron, og ha glasuren over den avkjølte kaken
- PS! Det er også mulig å bruke Munkholm Radler Sitron i kaken
Stadig flere, også de yngre, foretrekker alkoholfritt øl fremfor vanlig øl når de skal unne seg noe godt i glasset.
Ølspesialist og stemningsskaper hos Ringnes, Sigrid Strætkvern, forteller at salget av alkoholfritt øl nærmest har eksplodert de siste årene.
– Folk er blitt mer opptatt av egen helse og å ha kontroll, og ønsker seg derfor alkoholfrie alternativer. Og så har det skjedd veldig mye i ølbransjen de siste 15-20 årene, med stadig flere alkoholfrie varianter på markedet.
I Norge er vi ekstra glad i alkoholfritt øl sammenlignet med flere andre land, og en alkoholfri drikk som har blitt spesielt populær her til lands, er Munkholm Radler.

Det første punktet
Veget mauris pharetra et ultrices. Sem fringilla ut morbi tincidunt augue interdum velit euismod.
Andre punkt
Eget is pharetra et ultrices. Sem fringilla ut morbi tincidunt augue interdum velit euismod.
Punkt nummer tre
Mi eget mauris pharetra et ultrices. Sem fringilla ut morbi tincidunt aug.
Her kan man skrive tittel for cards
1992
Munkholm ble lansert 12.juni 1992 på grønn flaske (long neck
Munkholm opp gjennom årene:
1998
Flaske endret til brun ny-utviklet bransjeflaske 0,33 ltr.
1999
Boks Munkholm lansert (ny panteordning på boks fra 1999).
2001
Munkholm blir Kosher-sertifisert.
2004
Munkholm juleøl blir lansert.
2006
Lansering av serien «Munkholm Horisont» – fire varianter inspirert av fire steder i verden: 78o N, Asia, Cuba og Munkholm Hvete. Det blir også lansert to nye varianter til jul.
2014
Munkholm Fatøl lansert.
2014
Munkholm Bayer lansert
2016
Munkholm Hveteøl relansert.
2019
Munkholm Fruktig IPA lansert
Munkholm Radler Bringebær og Sitron lansert.
2022
Munkholm Radler Sitron lansert.
2023
Munkholm Mango og Pasjonsfrukt lansert som limited summer edition.

Mi eget mauris pharetra et roder ultrices. Sem ber fringilla ut em morbi tincidunt augue interdum velit euismo. Sapien et ligula nos ullamcorper malesuada proinest.
Mi eget mauris pharetra et roder ultrices. Sem ber fringill.
Klikk på markørene for å lese mer.
Gå til toppen
Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
ABC BrandStudio er en avdeling i ABC Startsiden AS. I samarbeid med annonsør utvikler ABC Brand Studio innhold, som publiseres på alle plattformer til ABC Startsiden og i sosiale medier. Annonsøren kan også publisere innholdet på egne flater. Innhold laget av ABC Brand Studio er tydelig merket, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt og produsert i samarbeid med en annonsør.
