Motor vehicle, Automotive lighting, Wheel, Tire, Smile, Car

– Nå kan vi starte turen med forvarmet bil

Da dieselbilen skulle byttes ut, falt valget på Toyota bZ4X for Mona Søreng. Noe av det første hun la merke til med den nye bilen, var hvor stille den er.

– Den største overgangen var egentlig å finne ut om bilen faktisk går. Er det faktisk mulig at den har startet, når den er så stille? sier Mona Søreng fra Kråkstad. 

Etter noen dager med sin Toyota bZ4X er hun godt fornøyd.

– Jeg fikk en veldig god innføring av bilselger Morten Whyte Seim hos Toyota Follo, og følte meg klare til å ta i bruk bilen. Dette har gått veldig greit, selv om det var litt nye funksjoner å tenke på, sier Mona, som synes bilen er god å kjøre.

Automotive lighting, Motor vehicle, Alloy wheel, Tire, Sky, Car, Hood

Godt med forvarmet bil

Med to aktive barn på 9 og 12 år kjører Mona og samboeren mye i hverdagen.

– Vi bruker bilen aller mest til å kjøre barna til og fra fotball og andre aktiviteter. I tillegg kjører vi på besøk til venner og familie samt på turer. Jeg har kort vei til jobben, så det er ikke alltid jeg bruker den dit, sier hun.

Hun forteller at familien allerede har hatt gleden av å kunne forvarme bilen via appen.

– Når man kjører mye til og fra aktiviteter, er det deilig å kunne sette seg i en varm bil både før og etter trening, selv om det er minus ti grader ute, sier hun.

Mode of transport, Personal luxury car, Motor vehicle, Automotive design, Smile, Glasses

Bra rekkevidde

Rekkeviddeangst er et kjent begrep blant dem som kjører elbil, men den har ikke Mona kjent på ennå. Hun har også tro på at det skal gå greit å unngå denne angsten når de setter kursen mot hytta på Rena. 

– Jeg har lest litt på Facebook-grupper om bilen, og når jeg ser hva andre skriver, så tror jeg ikke dette blir noe problem.

Familien planlegger uansett stort sett en kort stopp for å handle på vei til hytta. 

– Da kan vi lade mens vi er inne i butikken hvis vi ser at vi har behov for det.

Sug i magen

Det er åtte år siden sist Mona hadde en splitter ny bil på gårdsplassen, og hun merker godt at det har skjedd mye med bilene siden den gang.

– Toyota bZ4X er en utrolig behagelig bil å kjøre, og den største forandringen fra den forrige bilen vår kjøremessig, er at den er veldig myk i bevegelsene, sier hun.

Mona merker også godt at den nye bilen kommer raskere opp i hastighet.

– Etter å ha kjørt en litt kjedelig familiebil i mange år, må innrømme at det er moro å kjenne at bilen går litt når jeg tråkker på gassen. Jeg får nesten litt sug i magen, sier hun.

Vision care, Flash photography, Automotive design, Smile, Glasses, Eyewear, Happy

God hjelp av selger

Det å kunne bruke adaptiv cruisekontroll var også en ny opplevelse for Mona. 

– Jeg hadde trodd det ville ta litt tid å bli vant til å bruke denne funksjonen, men jeg kjente med en gang at det føltes trygt, og at det var et enkelt og behagelig system å venne seg til. 

Også skjermen på dashboard syns hun var grei å forstå og bruke. Hun liker for øvrig at skjermen er plassert på siden av rattet, slik at hun slipper å se ned for å se den. 

– Jeg har også testet ut navigasjonen både i bilen og gjennom telefon, og begge deler fungerer veldig bra. Vi fikk god hjelp av bilselgeren til å koble telefonen til bilen, slik at alt var klart da vi tok med bilen hjem, sier hun.

Vehicle registration plate, Automotive lighting, Tire, Wheel, Car, Hood, Bumper

Romslig for store og små

Alt i alt er både Mona og resten av familien strålende fornøyde med bilen. 

– Bilen er sprek både når det gjelder utseende og kjøring, og det kunne man ikke si om den forrige bilen vår, sier hun og smiler. 

At bilen også er romslig, både i bagasjerommet og baksetet, er en stor fordel når familien på fire og en hund skal på tur. Barna har kjempegod plass i baksetet, og det er heller ikke noe problem for tre voksne å sitte godt der. 

– For oss var plassen viktig da vi skulle velge elbil, og romsligheten var noe av det jeg la først merke til med Toyota bZ4X. I tillegg er det selvfølgelig en stor trygghet at Toyota har ti års garanti på batteriet, avslutter hun.

Når du benytter deg av Toyotas vedlikeholdsprogram, garanterer Toyota 70 prosent av original batterikapasitet etter ti år og inntil en million kilometer kjørt. For at garantien skal være gyldig, skal service og reparasjoner utføres i henhold til fastsatte spesifikasjoner og instruksjoner beskrevet i brukerhåndboken.

Automotive tail & brake light, Motor vehicle, Car, Hood, Trunk
Mode of transport, Motor vehicle, Automotive design, Steering part, Smile, Car
  • Utstyrt med andre innovative T-Mate sikkerhetsassistanser som blant annet kollisjonsvern med autobrems, filskiftvarsling, skiltgjenkjennelse og automatisk fjernlyskontroll.
  • Firehjulsdrift i særklasse, med perfekt 50/50 kraftfordeling (separate 80kW motorer på for- og bakaksel) i tillegg til kjøremoduser, kalt X-MODE, som hjelper deg i ekstra krevende kjøresituasjoner, alt for å få deg trygt frem uansett forhold.

  • 12” berøringsskjerm, avansert stemmestyring og sømløs telefonintegrasjon, gir Toyota Smart Connect en eksepsjonell hurtig og lettbetjent opplevelse - alltid oppdatert via den trådløse teknologien.
  • Nødstoppsystemet EDSS registrerer føreraktiviteten og dersom ingen føreraktivitet registreres over noen tid under kjøring, varsles føreren med lydsignal. Om dette ikke gir respons, senkes bilens hastighet til den stanser helt uten å endre kurs fra det aktuelle kjørefeltet.
  • Alle nye Toyotaer dekkes av 5 års fabrikkgaranti. Den gjelder i 5 år ved normal bruk eller 200.000 km (det som først inntreffer). 
  • Toyota garanterer 70 prosent av batteriets originale kapasitet etter 8 år eller 160 000 km (Det som først inntreffer). 

«Innovativ, effektiv, komfortabel og romslig» Slik er nye Toyota bZ4X.

Gå til toppen

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

ABC BrandStudio er en avdeling i ABC Startsiden AS. I samarbeid med annonsør utvikler ABC Brand Studio innhold, som publiseres på alle plattformer til ABC Startsiden og i sosiale medier. Annonsøren kan også publisere innholdet på egne flater. Innhold laget av ABC Brand Studio er tydelig merket, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt og produsert i samarbeid med en annonsør.